Κεντρική σελίδα >>
 
   


Το Αρχονταρίκι είναι μια παραδειγματική αναστηλωμένη με φυσικά υλικά κατοικία, για την ολοκλήρωση της οποίας χρειάστηκαν: πολύ μεράκι, βαθιά γνώση του αντικειμένου, σεβασμό στην παράδοση, φαντασία και οικολογική ευαισθησία. Βρίσκεται στην καρδία ενός μικρού διατηρητέου χωριού, σε μια περιοχή σπάνιου φυσικού κάλλους, διάσπαρτη με ιστορικά και προϊστορικά μνημεία.

Το χωριό ονομάζεται Μαχαιροι και βρίσκεται σε μια περιοχή της επαρχίας Αποκορωνου. Χρισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά ενός βουνού, δεσπόζει στον εύφορο κάμπο του Αποκορωνα με τις πηγες, τα ποτάμια και τα βενετσιάνικα κτίρια. Μπροστά του απλώνεται το Κρητικό Πέλαγος με τις αμμώδης παραλίες του κόλπου των Καλυβών.

Το χωριό είναι εύκολο στην πρόσβαση. Απέχει 4 χλμ από την εθνική οδό, 23 χλμ από την πόλη των Χανιων,18 χλμ από το λιμάνι της Σούδας και 24 χλμ από το αεροδρόμιο.

Σε απόσταση διαδοχικά 1 και 2 χλμ βρίσκονται τα χωρια Νιο Χωριό και Αρμενοι με καταστήματα και παραδοσιακές ταβέρνες, καθώς και οι Καλύβες 5 χλμ παραθαλάσσια και ο Βαμος 8 χλμ με εναλλακτικό τουρισμό όλο το χρόνο.

Τους Μαχαιρους εξυπηρετεί λεωφορείο 2 φορές την εβδομάδα, όμως καθημερινά περνούν πολλά λεωφορεία από το Ν. Χωριό 1 χλμ.

 Το Αρχονταρίκι είναι 100 τετραγωνικά μετρά.

Αποτελείται από 2 ορόφους. Στο ισόγειο υπάρχει καθιστικό με τζάκι, κουζίνα και 1 wc και στον επάνω όροφο 2 υπνοδωμάτια με μεγάλη βεράντα με υπέροχη θέα. Επίσης, στον εξωτερικό χώρο υπάρχουν χώροι για barbecue.

 Χωρητικότητα: μέχρι 5 άτομα
Υπνοδωμάτια: 2
Μπάνια: 1

Παρέχει: πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, τηλεόραση, πλυντήριο, τζάκι.

Η παραμονή στο Αρχονταρίκι χαρίζει γαληνή και επαφή με την φύση και την ιστορία  γι΄αυτό και απευθύνεται σε ανθρώπους που ποτέ δεν έπαψαν να την αναζητούν!

 

 

 


Πατήστε για μεγέθυνση

 


 

 

 

 

 

 

Κεντρική - Πλατανιάς - Άρης Διαμερίσματα - Βίλα Αρχονταρίκι I - Βίλα Αρχονταρίκι II - Επικοινωνία