Κεντρική σελίδα >>
 
   


Σε απόσταση 11 χιλιομέτρων δυτικά των Χανίων συναντάμε τον Πλατανιά. Πρόκειται για ένα παραθαλάσσιο χωριό, όμορφο και γραφικό, που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει ραγδαία τουριστική ανάπτυξη. Ο οικισμός  είναι κτισμένος κατά μήκος της παραλίας και διαθέτει εκπληκτική θέα. Στην περιοχή λειτουργούν ξενοδοχεία, όλων των κατηγοριών, εμπορικά καταστήματα και ξενυχτάδικα κάθε είδους. Η αμμώδης παραλία  του Πλατανιά είναι από τις πιο κοσμικές του νομού. Πολύ κοντά πάνω από τη θάλασσα βρίσκεται και η ακρόπολη του Πλατανιά. Λέγεται, από την μυθολογία, πως η θεά Αθηνά έπινε νερό μόνο από την βρύση της ακρόπολης εκεί , όποτε επισκεπτόταν το νησί!

 

Εκεί λοιπόν βρίσκεται και το Αρχονταρίκι 1.

Tο Κρητικό αυτό αρχοντικό αποτελείται από 2 ανακαινισμένες κατοικίες και μια νεοανεγυρομενη, κατασκευασμένες από σμιλευμένες πέτρες σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν το παραδοσιακό κρητικό αρχιτεκτονικό ύφος.

Τα κτίρια περιβάλλονται από κληματαριές, μπανανιές, λεμονιές και ποικιλία άγριων φυτών και λουλουδιών.

Κάθε κατοικία αποτελείται από 2 ορόφους που συνδέονται μεταξύ τους με εσωτερική σκάλα. Στον πρώτο όροφο υπάρχει πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα με σαλονάκι, τζάκι καθώς και  1 τουαλέτα και στον 2ο όροφο υπάρχουν 1-2 κρεβατοκάμαρες με 1 τουαλέτα. Και τα 3 κτίρια διαθέτουν κλιματισμό καθώς και μεγάλες βεράντες με πανοραμική θέα σους λόφους και στο περιβάλλον.

Επίσης παρέχονται διευκολύνσεις χώρου στάθμευσης και barbeque.

 

 

 

Πατήστε για μεγέθυνση

 

 

 

 

 

 

 

Κεντρική - Πλατανιάς - Άρης Διαμερίσματα - Βίλα Αρχονταρίκι I - Βίλα Αρχονταρίκι II - Επικοινωνία